Kérdése van? rendelesarthurmarket.hu
Sonka és húsok pácolására alkalmas fűszerkeverék.
A Herbária sonkapác régóta meghódította a sonkakészítő mestereket és a házi disznóvágások szerelmeseit a Magyar piacon. A kimagasló minőségű pácot a friss fűszerek, például koriander, borókabogyó, kakukkfű, bazsalikom, borsikafű, majoranna és köménymag garantálják.
A Herbária sonkapác egyedi, tiszta és aromás fűszerekkel rendelkezik, így biztosítva a kivételes minőséget. E pác különlegessége és ízvilága egyaránt elnyerte a sonkakészítők és háziasszonyok tetszését.
Összetevők: Koriandertermést, boróka-tobozbogyót, kerti kakukkfüvet, kerti bazsalikomfüvet, borsikafüvet, majoránnát és köménytermést tartalmazó fűszerkeverék hús vagy sonka pácolásához.
Hasznlata:
A pác felét 3 kg konyhasóval keverjük össze, majd ezt a fűszeres sót erősen dörzsöljük a húsra. A másik felét 5 nap múlva 6 liter vízben felfőzzük, kihűtjük, majd a húsra öntjük. Ízlés szerint borsot, babérlevelet és fokhagymát is hozzáadhatunk a páchoz. Fontos, hogy ne tegyünk salétromsót a pácba, mivel a megengedett mennyiséget már tartalmazza. Ha a páclé nem takarja be teljesen a húst, naponta forgassuk. A pácolás után lecsöpögtetjük, felakasztjuk, két napig szikkasztjuk, majd füstöljük. A füstölés aroma fokozása érdekében naponta hozzáadhatunk 1-2 maroknyi borókabogyót a parázsra. Egy doboz tartalma kb. 30 kg friss hús vagy sonka pácolására elegendő.