Kérdése van? rendelesarthurmarket.hu
A nitrites pác-sót főként sonkafélék elkészítésénél használják.
2 kg nitrites pác-só 20 kg hús sózásához elegendő.
Nátrium-nitrites pácolósó - fontos összetevő a biztonságos házi kolbászok és húsok készítéséhez
Mi az a nátrium-nitrites pácolósó?
Ez egy speciális só, amelyhez egy kevés nitritet (0,4 - 0,5%) adnak. Ezt a sót használják kolbászok és húsok készítéséhez, mert megakadályozza a rossz baktériumok szaporodását és szép rózsaszín színt ad a húsoknak.
Miért fontos ez a só?
Minden hentes használja! Ha sima sóval készítenéd a kolbászt, az nem lenne olyan szép színű. Ezért nevezik "színező sónak" is. A hentesek ezzel készítik a sonkát, pástétomot és különböző kolbászokat. Ez a só nemcsak szép színt ad a húsnak, hanem biztonságosabbá is teszi, mert megöli a veszélyes baktériumokat, mint a botulizmus és a szalmonella.
A nátrium-nitrites pácolósó előnyei
Megjegyzés: Halakhoz ne használd!
Tárolása: száraz, hűvös helyen.
Összetevők: -NaCl 99,0-99,3 %; Nátrium-nitrit( E250) 0,4-0,5 % /kg só
Kiszerelés: 2 kg