Kérdése van? rendeles@arthurmarket.hu
A fűszerpaprika magolaj elengedhetetlen alkotóeleme a kolbászoknak, szalámiknak és szinte minden ételnek amelyben fűszerpaprikát használnánk. Mélyvörös színe csodálatosan pirossá varázsolja az ételeket és fantasztikus ízt kölcsönöz nekik. Emellett egészséges táplálék antioxidáns, omega-6, lutein, zeaxantin, β-karotin tartalma miatt.
Felhasználható sütéshez, főzéshez, kolbászok és szalámik fűszerezéséhez, salátaolajként, és minden olyan ételhez, amelyet a fűszerpaprika ízével és színével kívánnak gazdagítani (pácolás, dresszing, színezés, utóízesítés, halászlé, pörkölt).
Ragyogó mélyvörös színét a természetes karotinoid tartalom adja, amely lényegesen magasabb, mint a nyers napraforgó-, pálma-, oliva olajban. Összesen 31-féle karotionidot azonosítottak a paprika magolajban, közülük a legnagyobb mennyiségben a kapszantin, lutein, kapszorubin, β-karotin található meg.
A paprikamagolaj garantáltan növeli az ételek élvezeti értékét színben, illatban és ízben egyaránt, ráadásul értékes beltartalmának és bioaktív komponenseinek köszönhetően hozzájárul az egészséges étrendhez.