Máte otázku? +36-30/257-6685
Salétromsó (káliumnitrát) vagy (nátriumnitrát)
Kiszerelés: 100g
Felhasználás: Pácoláshoz, tartósításhoz, színstabilizáláshoz
Alkalmazható: szalámikhoz, kolbászokhoz, húskészítményekhez, füstölt árukhoz, sózott termékekhez, tejiparban sajtok tartósításához.
A salétromsó legfontosabb szerepe a húsiparban a Clostridium botolinum spórák kicsírázásának majd a toxinképzésnek a megakadályozása.
Konzerváló hatást fejt ki, mivel megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését. Tehát nem kell aggódnod az ételek tartósságáért és színéért mivel a mikroorganizmusok ellen hat. A húskészítmények nem szürkülnek ki és a sózott termékek sem veszítik el vörös színüket.
Előnyei:
megtartja a készítmények vörös színét
tartósít
megakadályozza a botulizmus ételmérgezést okozó gomba kialakulását
sajtkészítésnél elkerülhető a korai és kesői puffadás ( megakadályozza a klóriform mikroorganizmusok szaporodását)