Máte otázku? +36-30/257-6685
Használat
Egy csomag Házi Arany magyar sonka fűszerkeverék 150 g-os csomagolásban kapható, és körülbelül 12 kg hús pácolására alkalmas.
Rendkívül könnyen használható. Azonban fontos, hogy kiváló minőségű, jódozatlan sót használjunk az előkészítés során a tökéletes eredmény érdekében. Manapság már kapható kifejezetten sonkakészítéshez alkalmas só is. Az első lépésben forralja fel a zacskó tartalmát 12 liter vízben, adjon hozzá 1,6 kg sót, majd várja meg, amíg a megoldás teljesen lehűl.
Ezután öntse a lehűtött levet a húsra úgy, hogy teljesen ellepje a pác. Fontos, hogy a húst valóban ellepje a lé, különben szinte folyamatosan forgatni kell. Mégis ne felejtsük el naponta forgatni! Körülbelül 14-20 napig, kb. 5°C-on, fénytől védve hűvös helyen tárolandó a pácolt hús. Ez alatt az idő alatt a szeletek tökéletesen magukba szívják a keveréket, és átveszik a pác ízét.
2-3 hét után hagyja az egészet 1 napig száradni, majd csurgassa le. Ezután a hús készen áll a sonkakészítés legizgalmasabb részére, a füstölésre! Ha még pikánsabb ízt szeretne, dobjon időnként a tűzre 1-2 borókabogyót füstölés közben, de más fűszereket is használhat ízlés szerint!
Különleges, felejthetetlen ízeket garantál a sonka használata. Ha meg akarja könnyíteni a dolgát, használjon sonkahálót az előkészítéshez és védőhálót a kész sonka védelméhez.