Mit kell tudni a faser műbelekről:
Fase/Fibrous belek olyan termékek, amelyeket rostokkal megerősített cellulózból készítenek. Kiváló választás mind húsüzemeknek, mind pedig az otthoni kistermelők számára. Ezek a belek természetes megjelenést kölcsönöznek a készterméknek, egységes átmérőjük és könnyű kezelhetőségük páratlan, strapabíró és könnyen tölthető. A Faser/Fibrous műbelek Ideálisak szalámik, vastagkolbászok, turistafélék és vegán szalámik készítéséhez egyaránt.
Előnyei:
- Könnyen kezelhető
- Természetes megjelenést kölcsönöznek a készterméknek
- Strapabíró, így nehezen szakad
- Átengedi a füstöt, ezért nagyszerű ízt és hosszú eltarthatóságot eredményez.
- Jó légáteresztő képességgel rendelkezik
- Rugalmasan alkalmazkodik a hús szerkezetéhez, szorosan tapad a késztermékhez
- Megtartja a formáját, nem deformálódik
- Könnyen vágható, hámozható
- Környezetbarát
- Kezdő bölléreknek is ajánljuk
Hátrányai:
- Nem ehető
- Nem adja azt a természetes megjelenést mint a természetes bél
Hogyan használd:
- Kézmeleg vízben ( 40 °C) áztatsd minimum 30 percig.
- Helyezd fel a töltőcsőre a nyitott végénél, feltéve ha az egyik végét elkötötted, vagy klipszelve vásároltad.
- Használj olyan töltőcsövet amelyre kényelmesen felhúzható a bél
- A Faser belek nagyon strapabíróak, ezért a felrepedésnek minimális a kockázata. Tarts olyan szorosan, amennyire tudod, hogy a kolbászba ne keletkezzen légbuborék
- Töltés után csavard el a bél végét, vagy fogd szorosan, hogy kényelmesen el tudd kötni vagy klipsszelni.
- Füstölés előtt 1-2 napig szikkasszuk a betöltött terméket.
- Főzést maximum 80°C- ig történhet.