Kérdése van? rendelesarthurmarket.hu
I. osztályú tisztított, sózott
Ø 34/36 Sertés vékonybél
Felhasználás előtt 40 ºC-os vízbe kell áztatni.
Tárolás száraz hűvös helyen.
• A sertés vékonybél tisztított állapotban sózva kerül értékesítésre tasakos vagy vödrös kiszerelésben.
• A bél színe fehéres, világos szürke, esetleg világos rózsaszín vagy világos barna lehet.
• A sertésvékonybél különböző kolbász, és hurka-félék burkoló anyaga. A bél átmérőjétől függően, általában az alábbi módon használják:
30/32 – grillkolbásznak
32/34 – a debreceni páros klasszikus mérete
34/36 – sütőkolbász
36/38 vagy 38/40 – füstölt kolbász
38/40, 40/42 vagy 42/+ – hurkafélékhez
Használati javaslat:
Kézmeleg vízbe kell ázatni maximum 25-30 percig, ezután légmentesen feszesre tölteni, ezt követően kötözéssel vagy pározással zárni. Főzni és füstölni a hagyományos módon javasoljuk, főzés közben vigyázzunk, hogy a bél ki ne szakadjon.