Mit kell tudni a faser műbelekről:
Fase/Fibrous belek olyan termékek, amelyeket rostokkal megerősített cellulózból készítenek. Kiváló választás mind húsüzemeknek, mind pedig az otthoni kistermelők számára. Ezek a belek természetes megjelenést kölcsönöznek a készterméknek, egységes átmérőjük és könnyű kezelhetőségük páratlan, strapabíró és könnyen tölthető. A Faser/Fibrous műbelek ideálisak szalámik, vastagkolbászok, turistafélék, sajtok és vegán szalámik készítéséhez egyaránt.
Előnyei:
- Könnyen kezelhető: Bárki egyszerűen tud vele dolgozni, még ha kezdő is vagy a szalámi készítésben.
- Természetes megjelenés: A késztermék majdnem úgy néz ki, mintha hagyományos bélben készült volna.
- Strapabíró: Nehezen szakad, így nem kell aggódnod a töltés közbeni sérülések miatt.
- Jól tölthető és füstölhető: Tökéletesen átengedi a füstöt, így kiváló ízt és hosszú eltarthatóságot biztosít.
- Jó légáteresztő képesség: A szalámi megfelelően tud száradni.
- Rugalmas: Alkalmazkodik a hús szerkezetéhez és szorosan tapad a késztermékhez.
- Egységes átmérő és forma: Nem deformálódik, így a szalámik szépek és egységesek lesznek.
- Könnyen vágható és hámozható: Egyszerűen szeletelheted és fogyaszthatod a szalámit.
- Környezetbarát: A cellulóz alapú műbél kíméli a környezetet.
Hátrányai:
- Nem ehető
- Nem adja azt a természetes megjelenést mint a természetes bél
Hogyan használd:
- Kézmeleg vízben ( 40 °C) áztatsd minimum 30 percig.
- Helyezd fel a töltőcsőre a nyitott végénél, feltéve ha az egyik végét elkötötted, vagy klipszelve vásároltad.
- Használj olyan töltőcsövet amelyre kényelmesen felhúzható a bél
- A Faser belek nagyon strapabíróak, ezért a felrepedésnek minimális a kockázata. Tarts olyan szorosan, amennyire tudod, hogy a kolbászba ne keletkezzen légbuborék
- Töltés után csavard el a bél végét, vagy fogd szorosan, hogy kényelmesen el tudd kötni vagy klipsszelni.
- Füstölés előtt 1-2 napig szikkasszuk a betöltött terméket.
- Főzést maximum 80°C- ig történhet.